Sponsoreret af Lead Supply
Hvis man er på udkig efter nyt ro-udstyr, er det vigtigt at have styr på, hvordan man finansierer sit nye køb. En ny kajak, våddragt og andet tilbehør kan let løbe op i store summer. Som så mange andre fysiske hobbyer, så kan roning være dyrt at finansiere udstyr til, særligt hvis du ikke gør dit hjemmearbejde ordentligt.
Når foråret eller sommeren står for døren, kalder søen også. Pagajen venter bare på at møde det nu let opvarmede vand. Men inden du skal ud på vandet igen, så er det måske på tide at få opdateret dit ro-udstyr. Det kan være man overvejer forskellige finansieringsmuligheder, men her skal man være særligt opmærksom. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr affære, hvis man ikke ser sig godt for.
Hvis du eksempelvis overvejer at tage et lån til f.eks. en ny kajak, så er det anbefalelsesværdigt at starte ud med at bruge en låneguide. Du kan eksempelvis besøge denne låneguide på eb.dk, som kan hjælpe dig med at sammenligne de forskellige lånemuligheder. Når man vil finde den bedste og billigste mulighed, er det sjældent en god idé at vælge den første løsning man falder over. Der kan nemlig være mange penge at spare i renter og gebyrer, hvoraf en låneguide kan hjælpe med dette. Foruden brug af en låneguide, får du her et par gode fif som du altid kan benytte, når du overvejer lån eller finansiering.
Overvej hvad du kan betale tilbage hver måned
En god indgangsvinkel til at finde det bedste lån er at regne ud, hvad man har råd til at tilbagebetale hver måned. På den måde kan man bedre sammenligne lån på tværs af gebyrer, løbetider og renter. Derudover skal man også være opmærksom på, at et lån med en lav rente ikke nødvendigvis er det billigste.
Nogle lån er endda rentefrie, og det kan umiddelbart lyde attraktivt. Men ofte vil der stadig være udgifter forbundet med lånet. Dette kan eksempelvis være i form at et gebyr for etablering af lånet. Det kan også være, at lånet kun er rentefrit i en begrænset periode. Nogle rentefrie lån har faktisk højere gebyrer, end andre typer lån. Det kan være, du overvejer et lille lån til eksempelvis en ny våddragt men hvis du forventer gentagne udgifter, kan det være at en kassekredit passer bedre til dit behov. Det er altså værd at overveje så mange muligheder inden du tager et valg, så du kan finde dét som passer bedst til dig.
Lånebeløb og ÅOP
Det allervigtigste, når man låner penge, er, at man sikrer sig, at de kan tilbagebetales igen. Man skal således ikke låne mere, end hvad der allerede er plads til i budgettet. Når du har sikret dig dette, er en anden vigtig faktor, ÅOP. Dette dækker over de årlige omkostninger i procent og medregner alle de udgifter, som følger med lånet. Det vil sige alt fra gebyrer, renter, stiftelse og andre særlige beløb, som kan følge med det specifikke beløb.
Man bør dog ikke udelukkende kigge på ÅOP når man sammenligner lån. Det er mindst lige så vigtigt, at man kigger på andre vilkår såsom løbetid, udbetalingstid og service.
Bliv klogere via en låneguide
Man kan hurtigt blive lidt forvirret, når man begiver sig ud på låne- og finansieringsmarkedet. For at kunne tage et kvalificeret valg, kan du som nævnt med fordel bruge en låneguide som den på Ekstra Bladet. Her bliver alle de ting, man skal være opmærksom på i låneprocessen gennemgået i et letforståeligt sprog. Hvad enten man vil vide mere om svartider, priser eller hvordan man får udbetalt sit lån, kan man få god vejledning i disse låneguides.