Fie Udby Erichsen

Fie Udby Erichsen (født d. 23. april 1985) er en dansk eliteroer. Hendes seneste store resultater har hun opnået i singlesculleren, men hun har også roet indenfor andre kategorier tidligere i sin karriere.

Du kan læse mere om singlesculleren under afsnittet ”singlesculler” på denne side.

 

Hun har roet siden 11-årsalderen, hvor hun i fjernsynet så den såkaldte Guldfirer (de danske roere Niels Laulund Henriksen, Thomas Poulsen, Eskild Ebbesen og samt Victor Feddersen i en letvægtsfirer) vinde OL-guld. Herefter meldte hun sig ind i Kvik Roklub, og har siden kun roet sig selv fremad. I 2005 kom Fie Udby Erichsen med på det danske landshold. Både før og efter det, har hun deltaget i flere forskellige mesterskaber og stævner.

 

Ud af de større mesterskaber er hun vinder af 2 medaljer indtil videre. Hendes største sejr var sidste OL, hvor hun opnåede en sølvmedalje med en singlesculler. Før det var hendes største præstation en tredjeplads ved VM 2008, og dermed den første medaljevindende sejr, samt en fjerdeplads ved EM 2011.

 

I et interview til Politiken lige før OL 2012 beskrev hun sin største oplevelse som roer som Junior VM i Zagreb i år 2000, hvor hun vandt en 3. plads i en dobbeltsculler – men mon ikke det har ændret sig, da hun overraskede alle ved at vinde flot OL-sølv lige efter?

 

Privat bor Fie Udby Erichsen i Brønshøj, hun er 27 år og er gift men har ingen børn. Ved siden af karrieren som roer arbejder hun for Nykredit, og meget af sin fritid bruger hun på at træne, men hun dyrker også skisporten af og til.

1 tanke om “Fie Udby Erichsen”

  1. Pingback:OL 2016 - Roning | Roning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.