Peter Lang

Peter Ørsted Lang (født 12. juni 1989) er hans fulde navn. Han sejler det, der kaldes 49er. Dette er en form for sejlsportsjolle, hvor der i hver båd sidder 2 mand. Han sejler med den anden danske sejler Allan Nørregaard, og Peter er det der kaldes gast i sejlbåden mens Allan Nørregaard fungerer som rormand. Han har tidligere sejlet 29er, som er en mindre version af 49eren. Han sejler for Fredericia og Kolding Sejlklub.

En 49er er ligesom finnjollen (se under afsnittet finnjolle her på siden) en jolle, der bruges til sejlsport – og er især populær til OL. Denne er endda en tand større end finnjollen med en længde på 4,876 meter og en bredde på 2,743 med de såkaldte vinger. Masten er hele 8,5 meter høj. Båden kræver stor teknik at sejle, og er en af de hurtigste i sejlsporten. Den kan få en fart helt op til 50 km/t. Båden har været på det olympiske program siden OL i Sydney 2000.

Peter Lang begyndte at sejle som 11-årig, og vandt allerede som 15-årig sit første EM 2004 i Hobie 405-klassen sammen med Mark Landry. Derudover har hans karriere budt OL-bronze ved de Olympiske Lege 2012 sammen med partneren Allan Nørregaard samt endnu en bronze ved World Cup i Kiel 2010. I 2010 blev han ligeledes optaget af det danske A-landshold indenfor denne sejlsport som kun 21-årig. Derudover har han vundet og fået høje placeringer ved flere danske og nordiske mesterskaber i løbet af sin sejlerkarriere.

Privat bor Peter Lang i den vestfynske by Middelfart, han er i dag 23 år og beskriver sig selv som fuldtidssejler, men arbejder dog lidt ved siden af med salg af bådudstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.