Jonas Høgh-Christensen

Jonas Høgh Christensen (født d. 21. 1981) dyrker sejlsporten finnjolle, hvor han har haft stor succes. Han sejler for den danske sejlklub Kongelig Dansk Yachtklub.

 

Han begyndte at sejle allerede som 11-årig og fik hurtigt succes i sin finnjolle. I 1999 fik han dog en skuffende placering ved VM i Europajolle, og solgte herefter sin jolle og holdt et års pause med sejlsporten. I 2000 genoptog han dog sporten, og har siden vist sit værd ved flere lejligheder indenfor sin sportsgren.

 

Hans større præstationer har været to gange guld ved VM i finnjolle (Finn Gold Cup i henholdsvis 2006 og 2008), og så vandt han en flot sølvmedalje til OL i London 2012. Ved de tidligere OL i 2004 og 2008 havde han knap så gode resultater, men opnåede dog alligevel en hhv. 9. plads og en 6. plads. Derudover blev han nummer 4 ved VM 2011, og kvalificerede sig hermed også til OL 2012. Hans karriere har dog budt på længere pauser fra træningen indimellem alle sejrene, hvor han eksempelvis knapt trænede mellem OL 2008 og VM 2009.

I 2003 blev han kåret som Årets Fund i dansk idræt, og han har siden 2006 ligget i toppen af verdensranglisten for finnjolle.

 

På den private front er han kæreste med Julie og bor i København. Ved siden af finnjollen har han også en karriere som kommerciel direktør hos Live Nation, hvor han er med til at planlægge koncerter og forskellige festivaler (bl.a. Copenhell). Han er nemlig glad for musik og sport. Udover sejlsport dyrker han skiløb, ekstremsport og golf.

2 tanker om “Jonas Høgh-Christensen”

  1. Pingback:Finnjolle | Roning

  2. Pingback:OL 2016 | Roning | Roning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.