Den er god nok - grill er en sport

Den er god nok – grill er en sport

Selvom det måske ikke lyder som den traditionelle sportsgren, er grill efterhånden også blevet en sport. Der er mulighed for at gå til grill, ligesom du går til fodbold, roning eller tennis. Der er mesterskaber, hvor det er muligt at blive både Danmarksmester eller verdensmester, og der er mange, mange forskellige kategorier, du kan vælge at stille op i, hvis du har lyst til det.

Så selvom det kan lyde lidt underligt at kalde det at grille for en sport, er det så småt anerkendt som det. Måske ikke af alle, men i hvert fald hos de mange entusiaster, der hvert år kæmper med blod, sved og tåre for at kunne kalde sig mester.

DM i grill

Det mest populære grill-event i Danmark er nok det officielle Danmarksmesterskab i grill, som blive afholdt af WBQADK, der står for World Barbeque Association Danmark. WBQA er en verdensomspændende organisation, og WBQADK er den danske afdeling, der står for at afholde de danske arrangementer.

DM i grill er et årligt tilbagevendende arrangement, hvor der er plads til alle. Der er ikke nogen krav til udstyr, alder eller uddannelse.

Verdensmesterskaber i grill

Ligesom der bliver arrangeret DM i grill herhjemme i Danmark, bliver der også hvert år afholdt verdensmesterskaber i grill. Her er det som udgangspunkt det danske BBQ landshold, der stiller op og repræsenterer Danmark.

Det danske landshold var det første ikke-amerikanske hold nogensinde til at slå amerikanerne af tronen som mestre. Så vi kan uden tvivl være stolte over de danske drenges præstationer på den internationale scene. BBQ landsholdet har også tit været i fjernsynet eller medierne, fordi de er landets absolut bedste og dygtigste mennesker til at grille.

USA er i en helt anden liga

Selvom vi er dygtige til at grille herhjemme, er USA bare i en helt anden lige. Der er mange, mange flere mennesker, der stiller op til de årlige konkurrencer, og præmiesummerne er bare meget større, ligesom alt andet har det med at være det i USA.

Så hvis du drømmer om at få den største anerkendelse inden for grill-faget, er det en god idé at tage til USA, hvor du virkelig kommer til at dyste mod nogle af de skrappeste gutter i verden, hvis du vælger at stille op derover. Mange danskere vælger at tage til USA for at prøve lykken i disse konkurrencer, men det er de færreste, der rent faktisk får et ben til jorden og klarer sig godt i de amerikanske konkurrencer.

Stil selv op til lokale events

DM er ikke den eneste turnering på dansk grund, som du kan vælge at stille op til. Der afholdes hvert år en lang række forskellige turneringer, du kan melde dig til, hvor der enten er en fin præmiesum eller måske har hæder og ære til vinderen. Men det kan jo tit også være nok.

Det kan være, du er så heldig, at der endda er grill konkurrencer i din lokale by, så du ikke behøver at skulle slæbe alt dit udstyr til den anden ende af landet. Der er events i hele Danmark, så der burde være gode chancer for at finde en i nærheden af din egen by.

Du vil blive overrasket

Hvis du stadig ikke helt tror på, at grill er en sport, kunne det måske være en idé at tage til en af de mange grill konkurrencer i landet. Så kan du få syn for sagen og se det med dine egne øjne, at der bliver kæmpet for hver eneste lille detalje, og deltagerne er alle under maksimalt pres, ligesom du vil se det i mange andre sportsgrene eller konkurrencer.

Den er god nok - grill er en sport
Den er god nok – grill er en sport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.