Sådan får du en sund madrutine, når du træner

Sådan får du en sund madrutine, når du træner

Generelt er det jo altid vigtigt, at vi spiser ordenligt i løbet af en dag. Men det gælder især, hvis vi skal præstere noget fysisk. Det kan være, at vi træner op til en konkurrence, har en aktiv hobby eller blot er meget fysisk aktive på vores dagsarbejde.

Hvis kroppen skal præstere noget fysisk, så er det vigtigt, at den har de helt rigtige grundsten at arbejde med.

Og dens grundsten er en sund kost. Men hvordan får vi så det? Det kigger vi nærmere på, så læs med, hvis du gerne vil have nogle gode tips og tricks til at indføre gode madvaner i dit liv. Du kan også læse mere om sport og betydningen af kost, når du træner, her.

Spis sundt, men hvordan?

Der findes mange gode ideer til, hvad vi skal spise, hvis vi gerne vil spise sundt. Ingen fedt, ingen sukker, ingen kulhydrater og så videre. Og hvis du er på en meget stram diæt, så er det måske også rigtigt, men os andre dødelige behøver ikke tænke i de samme baner.

Ofte er der nemlig tale om, at vi blot skal lægge vores vaner om. Alt for ofte bliver vi fortalt, at hvis vi bare spiser denne her super-frugt eller aldrig rører fedt igen, så er vi sunde. Men det er langt fra så let.

I stedet skal vi i gang med – ikke at spise mindre – men faktisk spise mere forskelligt. Det indebærer, at vi stopper med at spise forarbejdet mad så som frysepizzaen, men i stedet laver vores egen pizza. Eller at vi springer over den 3. omgang med sovs og kartofler i denne uge og i stedet kaster os ud i at lave en lækker dahl eller pitabrød. Her er det vigtige, at vi får masser af variation i vores mad, så vi ikke altid spiser de samme 4 e-numre fra køledisken.

Indfør de gode rutiner

Hvis vi gerne vil begynde at spise sundt, så er der en del vaner, vi skal til at komme af med. Det er de vaner, vi har, når vi skal købe ind, og når vi skal lave mad. Vaner tager tid at komme af med, det er en længere proces. Men når vi er indstillet på det, så behøver vi heller ikke have dårlig samvittighed, hvis vi ikke lever op til vores helt nye vaner.

I stedet kan vi begynde i supermarkedet med at købe så mange ting, som muligt i grøntafdelingen. Og stil for eksempel gerne frugt frem i køkkenet, så du ved, det er der, og at du hurtigt lige kan tage et æble med på vejen. Hvis du slet ikke er vant til at lave mad selv, så start med at gøre det én eller to gange om ugen. Så kan du altid bygge videre derfra.

Morgenrutiner, middagsrutiner og aftenrutiner

Når vi spiser sundt, så har vi også nogle gode rutiner omkring det. Det indebærer, at vi ikke bare finder noget hurtigt om aftenen, fordi vi ikke har fået nok at spise på arbejde. Så er det nemlig, at du hurtigt kan komme til at hive frysepizzaen frem og sætte sig foran Tv’et.

I stedet er det en god idé at have nogle faste rutiner omkring, hvor og hvornår vi spiser sin mad.

For eksempel at altid spise aftensmad ved middagsbordet uden telefonen eller andre forstyrrelser end et godt selskab, hvis du kan få det. Du kan også aftale med en god medarbejder at spise frokost sammen hver dag på arbejdet. Der er mange af sådan nogle små ting, vi kan gøre for at gøre det lettere for os at spise sund kost.

Sådan får du en sund madrutine, når du træner
Sådan får du en sund madrutine, når du træner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.