Få styr på hjertestarteren

Få styr på hjertestarteren

Der findes rigtig mange hjertestartere rundt omkring i Danmark. Men der er altid plads til flere. Det behøver ikke at være dyrt at investere i en hjertestarter. Og ved at have en hængende til rådighed, kan du være med til at redde liv.

Hjertestartere har reddet mange menneskeliv, men der er stadig områder i Danmark, hvor der ikke er hjertestartere tilgængelige.

Her kommer vi ind på, hvordan du selv får styr på at bruge en hjertestarter, hvor du kan købe dem henne, og hvordan du kan finde frem til den nærmeste hjertestarter, hvis du en dag skulle få brug for det.

Få styr på hjertestarteren
Få styr på hjertestarteren

Brug appen til at finde en hjertestarter i nærheden

Hvis du en dag står og har brug for en hjertestarter, kan det være en rigtig god idé at downloade appen TrygFonden Hjertestart ned på din mobiltelefon. Via den app kan du nemt og hurtigt få dig et overblik over, hvor den nærmeste hjertestarter befinder sig.

Via appen kan du også ringe 112. Det er også muligt at finde instruktioner til førstehjælp, hvis du har brug for det.

Det er en rigtig praktisk app at have på din mobil, og det burde næsten være et krav for alle at have appen installeret, da det en dag kunne blive livsafgørende at finde en hjertestarter.

Lær at brug en hjertestarter

Hvis du ikke ved, hvordan du skal bruge en hjertestarter, er det muligt at lære relativt hurtigt. Der er findes guides og instruktionsvideoer til, hvordan du skal bære dig ad, hvis du skal anvende en hjertestarter på en person, der har hjertestop.

Hjertestarten fungerer via to elektroder, og via maskinen kan hjertestarteren vurdere om, hvorvidt der skal gives stød via elektroderne eller ej.

Det er en rigtig god idé at lære at bruge en hjertestarter, ligesom det er utrolig klogt at tage et førstehjælpskursus til generel redning, hvis du ikke allerede har det.

Sådan anskaffer du en hjertestarter

Det er nemt og enkelt at anskaffe en hjertestarter, da den blot kan bestilles over nettet. Der findes mange forskellige modeller, men fælles for mange af dem af, at du blot kan købe dem og få dem sendt direkte.

Vær opmærksom på, hvordan du efterfølgende skal montere og ikke mindst opbevare og beskytte din hjertestarter, så den til hver en tid virker og ikke bliver påvirket af eksempelvis dårligt vejr.

Vælg den rette hjertestarter

Når du skal vælge hjertestarter vil du opdage, at der er rigtig mange modeller at vælge imellem. Derfor kan det være svært at finde frem til, hvilken model du skal investere i, hvis du gerne vil købe en hjertestarter, som du kan have hængende.

Du kan både købe hjertestartere med og uden alarmskab, og hjertestarterne findes i mange forskellige prislejer. Rådfør dig gerne med en fagkyndig på området, hvis du vil guides i at vælge den helt rette model. Det er den bedste måde at vide, at du tager det rette valg.

Så mange hjertestartere findes der i Danmark

Selvom der ikke findes hjertestartere alle steder i Danmark, findes der trods alt stadig utroligt mange hjertestartere. Det skyldes blandt andet en stor og aktiv indsats af hjerteforeningen samt øvrige organisationer, som har været med til at sprede budskabet om, hvor vigtigt det er at have hjertestartere til rådighed.

Lige nu findes der omkring 18.000 hjertestartere rundt omkring i Danmark. Du kan finde vej til dem alle sammen via den app, vi var inde på for lidt siden.

Dette antal er dog kun de hjertestartere, der er registreret på hjertestarter.dk. Der findes endnu flere, hvis private hjertestartere også tælles med. Antallet af private hjertestartere er dog ikke tilgængeligt.

Der er altid brug for flere

Selvom der allerede er mange hjertestartere rundt omkring i landet, kan der altid bruges endnu flere. Så hvis du overvejer at købe en hjertestarter, bør du ikke tøve med at investere i en.

At have en hjertestarter hængende til rådighed 24 timer i døgnet, er ikke bare en sikkerhed for dig, men også en sikkerhed for de mennesker, der måske skulle få brug for en i nærheden af din virksomhed.

Så har du endnu ikke en hjertestarter, er det bare med at få købt en og sat den op så hurtigt som muligt.

Køb hjertestartere over nettet

Hvis du vil gøre det nemt og enkelt at få en hjertestarter, kan det være en god idé at bestille den over nettet. På den måde slipper du for selv at skulle lede efter den, og du kan få den sendt direkte til din adresse.

Hjertestarterne kommer i mange forskellige modeller. Derfor er det en god idé at sætte dig ind i, hvilken model du skal have, inden du vælger at bestille hjertestarteren.

Har du brug for vejledning eller øvrig information om at bruge en hjertestarter, kan du finde meget mere om emnet inde på hjertestarter.dk.

1 tanke om “Få styr på hjertestarteren”

  1. Fedt indslag og godt med lidt fokus på hjertestarteren. Det jo nok sjældent at man får brug for en(forhåbenligt), men når man først står i en situation hvor man får brug for en, er det sjældent at folk faktisk ved hvordan man bruger sådan en, da det jo stadig er et forholdvist nyt koncept.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.