Sov godt og yd en bedre præstation

Sov godt og yd en bedre præstation

God søvn er ekstremt vigtigt for at få vore hverdag til at hænge sammen. Vi bliver meget påvirket af vores søvn, måske helt uden at vi ved det, men det vi ved, er at søvn er direkte linket til præstation og hvor godt vi præsterer. Her kan du læse mere om vejen til bedre søvn.

Lav en god søvnrutine

Det første tip til at få en bedre søvn, er at lave en god søvnrutine. Faktisk er rutiner helt essentielt for vores søvn, og det er hele byggestenen i, hvordan vi kan komme til at sove godt. Vores krop er nemlig ligesom et ur, et biologisk ur der bliver påvirket af lys og mørke for at kunne vide, hvornår der er tid til at sove. Når der ifølge kroppen er tid til at sove, så udskilles det et søvnhormon, som gør at vi bliver trætte og nemmere kan falde i søvn. Den dybe søvn, den såkaldte REM-søvn, er den søvn der vores hjerne bliver ‘renset’, og vores krop er i hvilemodus.

Når du laver en god søvnrutine, der du går i di seng og står op på det samme tidspunkt hver dag, så vil din krop vænne sig til at blive træt på det samme tidspunkt og begynde på at udskille søvnhormon så du bliver træt. Når du følger din krops rytme, vil du få en meget mere naturlig døgnrytme, der du vågner af dig selv og bliver træt af dig selv. Så slipper du for timer der du ikke kan falde i søvn.

Komfort er vigtigt

Komfort er ekstremt vigtigt for hvor godt vi sover. Vores krop har brug for god støtte gennem hele natten, for at afhjælpe og forebygge rygplager og andre gener der kan opstå af meget belastning. Derfor er det meget vigtigt, at man investerer i en god seng. Senge er en væsentlig del af god søvn.  En god seng er en god investering og de fleste kan mærke en dramatisk ændring i sin søvn, når de prøver at sove i gode senge.

En seng skal give god støtte og komfort, og sørge for at regulere din temperatur gennem natten. På den måde vågner du ikke midt om natten fordi du ikke får nok støtte, og du bliver heller ikke vækket af, at være for varm,

Stop skærmbrugen inden sengetid

Skærmbrug er en stor synder når det kommer til at stjæle søvn. Det blå lys fra din telefon eller computer, gør faktisk at in hjerne tror den skal være vågen. Den forstår simpelthen ikke, at det er nat. Derfor er det en god ide at slukke for skærmen i mindst en time inden du skal i seng.

Når du sover godt, så præsterer du bedre, derfor er det en god ide at følge disse råd til en bedre søvn.

Sov godt og yd en bedre præstation
Sov godt og yd en bedre præstation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.