Undgå alvorlige opstartsskader ved træning

En fejl som rigtig mange mennesker begår, når de skal i gang med at træne, er at starte alt for hårdt ud.

De har ikke rørt sig i flere år, og på grund af manglende tålmodighed eller utilfredshed med egne resultater, skruer de poweren op på max, når de rammer fitnesscenteret for første gang i flere år, og så ender det desværre alt for ofte galt og i værste tilfælde med besøg på hospitalet eller sygehuset, hvis de virkelig kvajer sig.

Start ikke for hårdt ud

Derfor er det utroligt vigtigt, at du ikke presser dig selv alt for hårdt, når du skal i gang med at træne efter en længere pause.

Hvis du starter ud i et alt for hæsblæsende tempo, kommer du til at overbelaste din krop, og dermed er der stor risiko for at ende ud med en skade i stedet for en bedre form, end da du startede.

Så lad være med at starte for hårdt ud, når du endelig kommer tilbage i træningscenteret igen. Det er for din egen skyld.

Alvorlige skader kan sætte en stopper for din træning

Hvis du presser din krop for meget, kan du ende med at få alvorlige skader, som både kan dræbe din motivation og samtidig sætte en stopper for din træning. Og så når du jo ikke særlig langt, vel?

At give en krop, der ikke er vant til så stor en belastning, så stor en opgave det er at træne på max gas de første par gange, er en fejl, der kan ende med at koste dig mange måneders pause, hvis du ender med at beskadige en muskel så voldsomt, så du har svært ved bare at bevæge dig.

Lyt til din krop

Derfor er det altid vigtigt, at du lytter til din krop, og ikke mindst stopper hvis den siger stop. Du må gerne presse dig selv, og du skal helst gerne komme til at svede af det. Men fra det og så til at løbe på en ankel, der eksempelvis gør hamrende ondt for hvert skridt, du tager, er der et godt stykke vej.

Så hold dig til den gode, hårde træning, men lad være med at gå til ekstremerne og træne med muskler eller led, der giver alvorlige smerter ved træningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.